Hozzávalók :
a piskótához
- 20 dkg liszt + 1/2 csomag sütőpor + 1 csipet só
- 2 tojás
- 2 dl tej
- 1 dl olaj
- 10 dkg cukor + 2 csomag vaníliás cukor
- 1 kisebb citrom lereszelt héja
továbbá
- ( házi ) eperlekvár
- porcukor
Elkészítés :
Előmelegítem a sütőt.
A piskóta hozzávalóit egy tálba mérem, majd csomómentesre kikeverem. Sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe simítom a masszát, majd 180 fokon készre sütöm. Tűpróba !
Mikor kihűlt, vízszintesen félbevágom, megkenem eperlekvárral az egyik lapot, rárakom a másikat és pár órára hütőbe teszem, hogy összeérjenek az ízek.
Tálaláskor kockára vágva, porcukorral meghintve kínálom.
Jó étvágyat !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése