Hozzávalók :
a tésztához
- 250 g mascarpone
- 200 g vaj
- 350 g liszt
- 1 tk. örölt fahéj
a töltelékhez
- szatmári szilvalekvár
a nyújtáshoz
- finomra aprított dió ( lehet mogyoró, mandula, stb. )
a tálaláshoz
- porcukor
- vaníliás cukor
Elkészítés :
A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrom, két részre osztom, majd frissentartó fóliába csomagolva hűvös helyen 20-30 percig pihentetem.
Előmelegítem a sütőt.
Enyhén lisztezett, dióval megszórt munkafelületen kör alakúra nyújtom mindkét tésztát, cikkekre vágom, majd szilvalekvárral töltve kifliformára feltekerem. Sütőpapírral bélelt tepsin, 180 fokon aranybarnára sütöm.
Vaníliás porcukorral meghintve kínálom.
Jó étvágyat !


Nagyon guszta, imádom a szilvalekvárt!
VálaszTörlésMegértelek, én is imádom, de nagyon !
Törlés