Print Friendly and PDF

2015. november 4., szerda

Baconos palacsinta




Imádom a palacsintákat...
Gyakran, sokféleképpen el szoktam készíteni. Ez a variáció már régóta váratott magára ; a kissé édeskés tészta közepén a füstölt, sós szalonna ízletes kontrasztott alkot.
Érdemes kipróbálni !



Elkészítés : 


- 30 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 3 tojás
- 6 dkg vaj
- 2,5 dl tej
- 1 dl tejszín
- 6 dkg cukor
- kb. 10-15 dkg bacon szalonna, félbevágva


Elkészítés : 

A bacont egy serpenyőben ropogósra sütöm. Félreteszem.
A tojásokat szétválasztom. A fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verek. A sárgájához adom a cukrot, a vajat és habosra keverem, majd a tejjel, sütőporos liszttel, fehérjehabbal csomómentesre kikeverem. Ezután hozzáadom a tejszínt is.
Egy felmelegített serpenyőbe a palacsintatésztából 1-2 kanálnyit csorgatok. Hosszában elkenegetem, a szalonna szelet méreténeknek megfelelően formázom. Erre fektetem a bacont, amit szintén betakarok 1 kanálnyi tésztával, hogy mindenhol ellepje. Közepes lángon készre sütöm.
Kitűnő kiegészítője lehet egy kiadós reggelinek :





Megjegyzés : Érdemes sülés közben egy lapátkanállal kicsit lenyomogatni óvatosan, hogy ne legyen túl vastag a tészta, mert nem sül át rendesen.










Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...