2015. november 4., szerda
Baconos palacsinta
Imádom a palacsintákat...
Gyakran, sokféleképpen el szoktam készíteni. Ez a variáció már régóta váratott magára ; a kissé édeskés tészta közepén a füstölt, sós szalonna ízletes kontrasztott alkot.
Érdemes kipróbálni !
Elkészítés :
- 30 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 3 tojás
- 6 dkg vaj
- 2,5 dl tej
- 1 dl tejszín
- 6 dkg cukor
- kb. 10-15 dkg bacon szalonna, félbevágva
Elkészítés :
A bacont egy serpenyőben ropogósra sütöm. Félreteszem.
A tojásokat szétválasztom. A fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verek. A sárgájához adom a cukrot, a vajat és habosra keverem, majd a tejjel, sütőporos liszttel, fehérjehabbal csomómentesre kikeverem. Ezután hozzáadom a tejszínt is.
Egy felmelegített serpenyőbe a palacsintatésztából 1-2 kanálnyit csorgatok. Hosszában elkenegetem, a szalonna szelet méreténeknek megfelelően formázom. Erre fektetem a bacont, amit szintén betakarok 1 kanálnyi tésztával, hogy mindenhol ellepje. Közepes lángon készre sütöm.
Kitűnő kiegészítője lehet egy kiadós reggelinek :
Megjegyzés : Érdemes sülés közben egy lapátkanállal kicsit lenyomogatni óvatosan, hogy ne legyen túl vastag a tészta, mert nem sül át rendesen.
Jó étvágyat !
Címkék:
Bacon,
Cukor,
Főzőtejszín,
Liszt,
Palacsinta,
Sütőpor,
Tej,
Tojás,
Vaj/Margarin
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése