2015. november 5., csütörtök
Baconos koszorú
Hozzávalók :
kb. 32 db -hoz
- 1 kg liszt
- 5 dkg élesztő
- 2 ek. cukor
- 5 dl langyos tej
- 1 ek. só
- 1,5 dl olaj
a tetejére
- 1 tojás
- 12 dkg bacon
Elkészítés :
A élesztőt 1 ek. cukorral 2,5 dl tejben felfuttatom, majd a többi hozzávalóval sima, rugalmas tésztává dagasztom. Meleg helyen 1-1,5 órán át kelesztem.
Előmelegítem a sütőt.
A bacont felkockázom. Félreteszem.
Gyúródeszkán ( lisztezés nélkül ) 32 részre vágom, majd egyesével kb. 35-45 cm hosszúra sodrom a tésztát és koszorú alakúra formázom.
Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, lekenem a tetejét az elhabart tojással, majd megszórom a baconnal.
180-190 fokon, kb. 15-25 perc alatt világos barnára sütöm.
Megjegyzés : Nem kis meló ennek a mennyiségnek az elkészítése. Értelemszerűen felezhetjük is a mennyiségeket.
Jó étvágyat !
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése