2015. november 19., csütörtök
Mézes keksz
Hozzávalók :
- 45-50 dkg liszt
- 1 tk. szódabikarbóna
- 1 ek. mézeskalácsfűszer
- 15 dkg méz
- 12 nádcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg puha vaj
- csipet só
- 1 tojás
Elkészítés :
Előmelegítem a sütőt.
Egy tálba kikeverem a mézet a tojással, a cukrokkal, a mézes fűszerrel, a vajjal és a sóval. Egyszerre hozzáadom a szódabikarbónás liszt 3/4-ét, majd a maradékot fokozatosan, miközben tésztává gyúrom a masszát, ugyanis a méztől függ, hogy mennyi lisztet vesz fel.
Lisztezett munkafelületen kinyújtom a tésztát, majd az alkalomnak megfelelő kiszúróformákkal kiszaggatom.
Sütőpapírral bélelt tepsiben, 200 fokon, 12-15 perc alatt készre sütöm.
Megjegyzés :
Készülhet belőle túrókrémes mézes is...
Jó étvágyat !
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Ez is eláll 1 hétig? Feltéve ha nem fogy el.. 😅
VálaszTörlés