2016. október 28., péntek
Stefánia vagdalt, mézes-mustáros dressinggel
Hozzávalók :
A vagdalthoz
- 80 dkg darált hús ( sertés lapockát használtam )
- 1 nagyobbacska fej hagyma, finomra vágva
- 2 gerezd fokhagyma, felaprítva
- kb. 2 ek. mustár
- só, bors
- 4-6 db főtt tojás
a dressinghez
- kb. 3 ek. méz
- 1,5-2 dl mustár
- só, bors
- (olíva)olaj
- kevés aprított vagy szárított petrezselyem
köret
- kukoricás főtt rizs
Elkészítés :
Előmelegítem a sütőt.
A vagdalt hozzávalóit a főtt tojás kivételével összegyúrom. 10-15 percet hagyom állni. Alufóliával bélelt tepsire locsolok egy kevés olajat, és a húsmassza felét ovális alakban a közepére lapogatom. Erre rakosgatom a főtt tojásokat, majd befedem a maradék darált hússal. 180-190 fokon pirosra sütöm.
A dressinghez a mézet egy tálba csorgatom, hozzáadom a mustárt, sózom, borsozom majd habosra keverem. Vékony sugárba, állandó keverés mellett belecsorgatom az olajat. Végül megszóróm a finomra vágott petrezselyemmel
A megsült, langyosra hűlt húst felszeletelem, kukoricás rizzsel és mézes-mustáros szósszal tálalom.
Jó étvágyat !
Címkék:
Darált hús,
Fokhagyma,
Főétel,
Főtt tojás,
Méz,
Mustár,
Olaj,
Petrezselyem,
Vagdalt / Fasírt,
Vöröshagyma
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése