2017. október 2., hétfő
Meggyes kakaós süti
Hozzávalók :
egy gáztepsihez
- 40 dkg liszt
- 5 dkg kakaópor
- 18 dkg nádcukor
- 2 tk. szódabikarbóna
- 3 csomag vaníliás cukor
- 10 ek. olaj
- 2 db. tojás
- 0,3 dl rum vagy 1 ek. rumaroma
- 1 nagy doboz 20%-os tejföl ( vagy joghurt, kefir, aludttej )
- 1 üveg magozott meggybefött
Elkészítés :
Előmelegítem a sütőt.
A süti hozzávalóit csomómentesre kikeverem, majd sütőpapírral bélelt tepsibe simítom. A tetejét megszórom a lecsöpögtetett meggyel és 180 fokon készre sütöm.
Rácsra téve hagyom hűlni, majd felszeletelve kínálom.
.
Jó étvágyat !
Címkék:
Kakaópor,
Kevert tészta,
Liszt,
Meggy,
Nádcukor,
Olaj,
Rum,
Sütemény,
Szódabikarbóna,
Tejföl,
Tojás,
Vaníliás cukor
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Egyszerű, gyors és imádnivaló... 😀
VálaszTörlésMi is imádtuk :) Nem tudok olyan mennyiséget készíteni, ami ne fogyna el seperc alatt ;)
TörlésSzórhatok rá fagyott málnát is?
VálaszTörlésTermészetesen lehet rá fagyott gyümölcsöt is rakni.
VálaszTörlésHÁny percig sütjük?
VálaszTörlésIsteni finom lett! Habos túrós alapnak is el tudom képzelni.
VálaszTörlés