Print Friendly and PDF

2016. október 15., szombat

Csokoládés krémes




Hozzávalók : 


- 1 csomag ( 500 g ) mirelit leveles tészta vagy házi leveles tészta
a krémhez
- 1 l tej
- 2 dl víz
- 4 csomag csokoládés pudingpor
- 2 csomag bourbon vaníliás cukor
- 12 dkg nádcukor
- 8 dkg porcukor
- 2 púpozott ek. kakaópor
- 10-15 dkg jó minőségű étcsokoládé ( 60-70% -os )
- kb. 7-8 tojásfehérje ( a tojás nagyságától függően )
a tetejére
- 3 dl tejszín
- 10-12 dkg étcsokoládé


Elkészítés :

A tésztát hagyom kiolvadni.
Előmelegítem a sütőt.
Lisztezett munkafelületen a tésztát két részre osztom, majd egyenként kinyújtom, tepsibe fektetem, villával sűrűn megszurkálom, hogy ne púposodjon és 15-25 perc alatt megsütöm a 180-190 fokos sütőben. Ha kész, hagyom kihűlni, majd az egyik lapot megfelelő nagyságú tepsibe fektetem.
Egy tálba a pudingporokat kikeverem a vízzel. Egy magas falú lábosba felteszem a tejet a cukorral. Amíg felforr, kemény habbá verem a fehérjéket egy csipet sóval és a porcukorral, majd hozzákeverem a kakaóport. Mikor a tej felforrt, állandó keverés mellett beleöntöm a pudingporos vizet, és a vaníliás cukrot. Mikor besűrűsödött és rottyant egyet, beledarabolom a csokit. Ha elolvadt, lezárom. Óvatosan, alulról felfelé keverő mozdulattal, hozzákeverem a kakaós tojáshabot a forró pudinghoz. A krémet a tepsibe simítom, a tésztára. A másik, megsült tésztalapot bevonom a vízgőzöm felolvasztott csokival, négyzetekre vágom. Hagyom megdermedni.
A tejszínt kemény habbá verem, majd a kihűlt krémre simítom, majd a tetejébe nyomom a csokis tésztakockákat. Hűtőbe teszem, hogy jól lehűljön.
Felkockázva kínálom.
















Jó étvágyat !

2 megjegyzés:

  1. Vanilias pudingal keszitettem(az volt itthon)tokeletes ,egyszeru!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Marika !

      Vaníliás pudingporból is finom, én is készítettem már, örülök, hogy ízlett.
      Üdv. : KonyhaMalacka

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...