2017. május 10., szerda
Hamis brownie
Ez a süti annak köszönheti a ' hamis ' jelzőt, hogy csokoládé helyett jó minőségű kakaóport tartalmaz.
Megnyugtatásul azért közlöm : ez az ízén és élvezeti értékén semmit sem változtat :)
Hozzávalók:
- 150 g vaj
- 200 g cukor
- 80 g. kakaópor
- 65 g. liszt
- 3 db tojás
- fél vaníliarúd magjai vagy 1 csomag bourbon vaníliás cukor
- 1 ek. rumaroma vagy 2 ek. rum
- 1 marék felezett dió
Elkészítés :
Előmelegítem a sütőt.
A vajat, a cukrot és a kakaóport egy lábosba felteszem melegedni. Mikor a cukor elolvadt, beleütöm a tojásokat, majd hozzáadom a lisztet, a vaníliát és a rumot. Simára kikeverem a tésztát, majd sütőpapírral bélelt tepsibe simítom. A tetejét tetszés szerint kirakosgatom a dióval.
175-180 fokon készre sütöm, és ha kihűlt, kockára vágva kínálom.
Megjegyzés : A recept eredetije Donna Hay -től származik.
Jó étvágyat !
Címkék:
Brownie,
Cukor,
Dió,
Kakaópor,
Kevert tészta,
Liszt,
Rum,
Tojás,
Vaj/Margarin,
Vanília
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése