2017. május 4., csütörtök
Sárgaborsófőzelék
Hozzávalók :
- 70-80 dkg sárgaborsó
- 2 nagyobbacska fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- őrölt kömény, ízlés szerint
- 1-2 ek. fűszerpaprika
- olaj
- só, bors
- csilipehely, ízlés szerint
Elkészítés :
A hagymákat megtisztítom, finomra vágom, és 2-3 ek olajon megdinsztelem. Megszórom a köménnyel, a pirospaprikával, a csilivel, hozzáadom a sárgaborsót és felöntöm vízzel vagy alaplével. Közepes lángon, fedő alatt - de ellenőrizve, hogy van-e rajta kellő mennyiségű folyadék, és gyakorta átkeverve, hogy le ne égjen - puhára párolom. Akkor jó, ha magát sűríti.
Jó étvágyat !
Címkék:
Bors,
Csili,
Fokhagyma,
Főzelék,
Fűszerpaprika,
Kömény,
Olaj,
Sárgaborsó,
Só,
Vöröshagyma
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése