Hozzávalók :
26 cm-es tortához
a kekszalaphoz
- 20 dkg darált keksz
- 10 dkg olvasztott vaj
- 1 csomag bourbon vaníliás cukor
a töltelékhez
- 20-20 dkg tejföl ( 20 % ) és joghurt
- 2 dl tej
- 2 tojás
- 10 dkg cukor
- 15 dkg liszt
- csipet só
- 1 citrom lereszelt héja
Elkészítés :
Előmelegítem a sütőt.
A kekszet a vajjal kikeverjük, majd egy kapcsos tortaforma aljába simítom, egyengetem.
Egy tálba mérem a nedves hozzávalókat. Alaposan elkeverem, majd az elegyhez adom a többi hozzávalót. A krémet a kekszalapra öntöm, majd 180 fokon 40-55 perc alatt készre sütöm.
Ha kihűlt, hűtőben hagyom pihenni egy éjszakát !! Másnap szeletekre vágva kínálom.
Megjegyzés :
A sütési idő lejártával tűpróbával ellenőrzöm, hogy átsült-e a torta. Nem baj, ha a közepe még egy picit remegős, hűlés közben megszilárdul.
A recept Csaka puffin blogról származik.
Jó étvágyat !
Szépséges lett igazán, nem látszik a hamissága... 😃
VálaszTörlésKöszi :) Az ízén sem érződött ;)
Törlés