Hozzávalók :
5 személyre
a főzelékhez
- 70-80 dkg sárgaborsó
- 2 nagyobbacska fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- őrölt kömény, ízlés szerint
- 1-2 ek. fűszerpaprika
- olaj
- só, bors
- csilipehely, ízlés szerint
a sült csirkéhez
- 5 db felső csirkecomb
- tandoori masala fűszerkeverék, ízlés szerint
- olaj
- só, bors, ha szükséges
Elkészítés :
A csirkéről leszedem a bőrt, megmosom, papírtörlővel leitatom róla a nedvességet. Egy hőálló tálba szórok 1-3 ek. masala-t, felöntöm kb. 1 dl olajjal. Jó kikeverem, majd a combokat belerakva, beledörzsölve hagyom pácolódni, fóliával letakarva egy éjszakán át. Másnap 180-190 fokon pirosra sütöm.
A főzelékhez a hagymákat megtisztítom, finomra vágom, és 2-3 ek olajon megdinsztelem. Megszórom a köménnyel, a pirospaprikával, a csilivel, hozzáadom a sárgaborsót és felöntöm vízzel vagy alaplével. Közepes lángon, fedő alatt - de ellenőrizve, hogy van-e rajta kellő mennyiségű folyadék, és gyakorta átkeverve, hogy le ne égjen - puhára párolom. Akkor jó, ha magát sűríti.
A főzeléket vágott újhagymával, a csirkével és joghurttal meglocsolva tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése