2017. június 20., kedd
Sült csirke, fűszeres meggyszósszal és pirított gnocchival
Igazi magyaros, retro kaja, kicsit másképp...
Hozzávalók :
5 főre
a szószhoz
- 1 üveg ( házi ) magozott meggybefőtt
- kb. 1 kis doboz tejföl
- kevés liszt a habaráshoz
- ízlés szerint kínai ötfűszer keverék ( én 2 tk.-nyit használtam, mert imádom )
- méz vagy nádcukor, a gyümölcs édességét figyelembe véve
- olaj
- 1 közepes fej hagyma
továbbá
- 5 db csirkecomb
- 2 doboz gnocchi
- só, bors
- olaj
Elkészítés :
Előmelegítem a sütőt.
A csirkét alaposan megmosom, majd bőröstül tepsibe rakom. Sózom, borsom, enyhén meglocsolom olajjal, majd 200 fokon ropogósra sütöm.
Egy lábosban megdinsztelem az apróra vágott hagymát, amihez hozzáadom a meggybefőttet a fűszerrel együtt. Közepes lángon, forrástól számítva kb. 10-20 percig főzöm.
Közben kifőzöm a gnocchi-kat, leszűröm, lecsöpögtetem és forró serpenyőben megpirítom.
A fűszeres meggyet behabarom.
A kész, lebőrözött csirkét a burgonyanudlival és a gyümölcsszósszal tálalom.
Jó étvágyat !
Címkék:
Bors,
Csirkehús,
Főétel,
Gnocchi,
Kínai ötfűszer,
Liszt,
Meggy,
Nádcukor,
Olaj,
Só,
Tejföl,
Vöröshagyma
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése