Print Friendly and PDF

2017. június 10., szombat

Fekete szedres, csokis muffin






Hozzávalók : 

a muffinhoz
- 15 dkg liszt
- 1 kk. sütőpor
- 3 tojás
- 12 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg étcsokoládé
- 10 dkg vaj
a krémhez
- kb. 15-20 dkg mascarpone
- porcukor
- 1 citrom lereszelt héja
- kb. 15 dkg fekete szeder


Elkészítés : 

Előmelegítem a sütőt.
A csokit a vajjal vízgőz felett megolvasztom. A tojásokat a kétféle cukorral habosra keverem, majd hozzáadom a vajas csokit. A masszához szitálom a sütőporos lisztet és csomómentesre kikeverem. A tésztát muffin formába, kapszlikba kanalazom és 175 fokon kb. 18-25 perc alatt, tűpróba mellett készre sütöm. Sütőrácsra téve hagyom kihűlni.
A szedret ízlés szerinti cukorral és citromhéjjal közepes lángon megpárolom, majd leturmixolom. Ha kihűlt, kikeverem krémsajttal és egy kevés porcukorral ízesítem. Habzsákba töltve megdíszítem a muffinokat, és meglocsolom a megmaradt szederszósszal és egy szem szederrel díszítem.













Jó étvágyat !

2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...