Hozzávalók :
5 személyre
- 65-70 dkg darált hús
- 10 dkg szalonna
- 2 nagy fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1-2 szál szárzeller
- 5 db paprika
- 1 hegyes erős paprika
- 2 paradicsom
- só, bors
- majoránna
Elkészítés :
A felkockázott szalonnát zsírjára sütöm, amint megpirítom a finomra vágott hagymákat és a felszeletelt zellert. Hozzáadom a húst, amit " fehéredésig " sütök, majd jöhetnek a szeletelt paprikák és a felkockázott paradicsomok. Sózom, borsozom, fűszerezem, majd lefedve puhára párolom az egészet. Ha a végén túl sok nedvesség lenne a ragun, akkor fedő nélkül pirítva elpárologtatom.
Rizzsel tálalom.
Jó étvágyat !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése