2017. augusztus 14., hétfő
Lecsós, darált húsos ragu
Hozzávalók :
5 személyre
- 65-70 dkg darált hús
- 10 dkg szalonna
- 2 nagy fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1-2 szál szárzeller
- 5 db paprika
- 1 hegyes erős paprika
- 2 paradicsom
- só, bors
- majoránna
Elkészítés :
A felkockázott szalonnát zsírjára sütöm, amint megpirítom a finomra vágott hagymákat és a felszeletelt zellert. Hozzáadom a húst, amit " fehéredésig " sütök, majd jöhetnek a szeletelt paprikák és a felkockázott paradicsomok. Sózom, borsozom, fűszerezem, majd lefedve puhára párolom az egészet. Ha a végén túl sok nedvesség lenne a ragun, akkor fedő nélkül pirítva elpárologtatom.
Rizzsel tálalom.
Jó étvágyat !
Címkék:
Darált hús,
Erős paprika,
Fokhagyma,
Lecsó,
Majoránna,
Paprika,
Paradicsom,
Szalonna,
Vöröshagyma,
Zeller
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése