Print Friendly and PDF

2017. augusztus 11., péntek

Rántott csirkecomb, tormakrémes krumplival és paradicsomsalátával




Hozzávalók : 
5 személyre

a salátához
- 3-4 nagyobbacska paradicsom
- 1 nagy fej lila hagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 10-15 dkg rukkola
- (alma)ecet, ízlés szerint
- méz, ízlés szerint
- só, bors
a húshoz
- 5 db csontozott felső csirkecomb
- liszt, tojás, zsemlemorzsa
- olaj, a sütéshez
a krumplihoz
- 70-80 dkg burgonya
- 1 nagy doboz tejföl
- 1 kis üveg torma, ízlés szerint
- só, bors

Elkészítés : 

A salátához a paradicsomokat, a fokhagymát és a lila hagymát felkockázom, egy tálba teszem. Meglocsolom mézzel, egy kevés ecettel, sózom, borsozom, és megszórom aprított petrezselyemmel. Alaposan elkeverem, majd hűtőbe teszem, hogy jól lehűljön.
A burgonyát megtisztítom, felvágom, majd sós vízben puhára főzöm. A tejfölt kissé sózom, borsozom, majd összekeverem ízlés szerinti tormával. Tálalásig a hűtőben tartom.
A csirkecombfiléket kettévágom, hagyományos módon kipanírozom, majd forró olajban kisütöm.
A salátákat a rántott hússal és a dresszinggel meglocsolt krumplival tálalom.













Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...