Print Friendly and PDF

2017. augusztus 23., szerda

Töltött cukkini



Hozzávalók : 
5 személyre

- 3 nagy, duci cukkini
- 20-30 dkg reszelt sajt
a raguhoz
- 60 dkg darált hús
- 1 szál szárzeller
- 1 szál sárgarépa
- 5 dkg bacon
- 1 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- (olíva)olaj
- só, bors
- oregánó, bazsalikom, rozmaring, kakukkfú
- 0,5 l passata di pomodoro ( paradicsompüré )

Elkészítés : 

Előmelegítem a sütőt.
A cukkinikat hosszában félbevágom, kivájom a magjukat. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakom , meglocsolom egy kevés olajjal, majd kb. 15-20 percig elősütöm.
Addig elkészítem a ragut.
Egy serpenyőbe 1 ek. olajon kiolvasztom a felkockázott szalonna zsírját. hozzáadom a felkockázott zellert, répát és a kétféle hagymát. Kissé átpirítom, majd hozzárakom a darált húst is. Sózom, borsozom. Ha a hús kifehéredett, felöntöm a paradicsomszósszal, fűszerezem, kevés vizet adok hozzá, majd sűrű raguvá főzöm.
Az elősütött cukkinikat megtöltöm a raguval, megszórom a sajttal és 190-200 fokon pirosra sütöm.












Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...