2017. augusztus 26., szombat
Sütés nélküli, pudingos-banános torta
Hozzávalók :
- 2 zacskó ( 2x125 g ) piskótatallér
- 2 db banán
a krémhez
- 8 dl tej
- 2 tojássárga
- 8 ek. cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 csomag vaníliás pudingpor
a " puhításhoz "
- kb. 1 dl tej
- 1-2 ek. rumaroma
Elkészítés :
Egy 24-26 cm átmérőjű kerek tortaformát kibélelek frissentartó fóliával.
Felforralok 6 dl tejet a cukrokkal, majd besűrítem a maradék tejben, a tojássárgákkal csomómentesre kikevert pudingporral.
A piskótatallérokat egy pillanatra megáztatom a rummal elkevert tejben, majd kirakom a tortaforma alját velük. Rákarikázom az egyik banánt, és rákenem a pudingkrém felét. Ezután megint " áztatott " piskóta, karikázott banán és a krém másik fele következik.
Jól lehűtve, szeletekre vágva kínálom.
Jó étvágyat !
Címkék:
Banán,
Cukor,
Piskóta tallér,
Pudingpor,
Rum,
Sütés nélküli,
Tej,
Tojássárga,
Torta,
Vaníliás cukor
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése