Print Friendly and PDF

2018. január 31., szerda

Almás-mákos reszelt túrós



Hozzávalók :

a tésztához
- 1 adag  mákos linzertészta
a túrótöltelékhez
- 1 kg tehéntúró
- 15 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 4 tojás
- 1 citrom lereszelt héja
- 1 csomag vaníliás pudingpor
a tetejére
- 5-6 db alma
- 2 rúd fahéj
- 1 citrom lereszelt héja és leve
- nádcukor, ízlés szerint

Elkészítés : 

A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrok. Fóliába csomagolom 1/2-1/2 arányban, majd a mélyhűtőbe teszem kb. 1 órára.
Az almákat meghámozom, félbevágom, kimagozom, majd megpárolom fahéjas-citromos vízben. Ha szükséges, egy kevés cukrot is adok hozzá. Ha kész, kihűtöm és alaposan lecsöpögtetem.
Előmelegítem a sütőt.
Sütőpapírral bélelt tepsibe reszelem a 2/3-ad tésztát. A túrótöltelékhez minden hozzávalót robotgépben vagy botturmix-szal egynemű, sima masszává keverek, majd a masszát a tésztára simítom. A túrókrémre fektetem a párolt almát, majd a tetejére reszelem a maradék tésztát.
180 fokon 35-45 percig sütöm. Tűpróba !










Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...