2018. január 31., szerda
Almás-mákos reszelt túrós
Hozzávalók :
a tésztához
- 1 adag mákos linzertészta
a túrótöltelékhez
- 1 kg tehéntúró
- 15 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 4 tojás
- 1 citrom lereszelt héja
- 1 csomag vaníliás pudingpor
a tetejére
- 5-6 db alma
- 2 rúd fahéj
- 1 citrom lereszelt héja és leve
- nádcukor, ízlés szerint
Elkészítés :
A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrok. Fóliába csomagolom 1/2-1/2 arányban, majd a mélyhűtőbe teszem kb. 1 órára.
Az almákat meghámozom, félbevágom, kimagozom, majd megpárolom fahéjas-citromos vízben. Ha szükséges, egy kevés cukrot is adok hozzá. Ha kész, kihűtöm és alaposan lecsöpögtetem.
Előmelegítem a sütőt.
Sütőpapírral bélelt tepsibe reszelem a 2/3-ad tésztát. A túrótöltelékhez minden hozzávalót robotgépben vagy botturmix-szal egynemű, sima masszává keverek, majd a masszát a tésztára simítom. A túrókrémre fektetem a párolt almát, majd a tetejére reszelem a maradék tésztát.
180 fokon 35-45 percig sütöm. Tűpróba !
Jó étvágyat !
Címkék:
Alma,
Citrom,
Cukor,
Fahéj,
Liszt,
Mák,
Nádcukor,
Omlós ( linzer ) tészta,
Porcukor,
Pudingpor,
Sütemény,
Tojás,
Tojássárga,
Túró,
Vaj/Margarin,
Vaníliás cukor
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése