2018. január 25., csütörtök
Szatmári szilvalekváros párnafánk
A panyolai fánk készítésekor a tészta 1/3 részéből ez az egyszerű, de ugyanolyan finom párnácska készült.
😋🍩
Még több fánkrecept ---> ITT
Hozzávalók :
- 80 dkg liszt
- 1 kocka élesztő
- 3 dl langyos tej
- 4 tojás
- 10 dkg nagyon puha vaj
- 10 dkg porcukor
- 3 csomag vaníliás cukor
- 0,2-0,3 dl rum
a töltelékhez
- szatmári szilvalekvár
a sütéshez
- olaj
a tálaláshoz
- porcukor
Elkészítés :
Az élesztőt egy teáskanál cukorral felfuttatom 1,5 dl langyos tejben. majd a többi hozzávalóval összedolgozom, és fakanállal addig verem, amíg hólyagos, sima tészta nem lesz. Letakarva, meleg helyen 45-50 percig kelesztem.
Előmelegítem a sütőt.
Lisztezett munkafelületen a tésztát kinyújtom, téglalapokra vágom, majd lekvárt kanalazok a közepére. Ezután a tészta széleit összenyomkodom, és pici pihentetés után a fánkokat nem túl forró, bő olajban aranybarnára sütöm.
Porcukorral meghintve kínálom.
Jó étvágyat !
Címkék:
Élesztő,
Fánk,
Kelt tészta,
Liszt,
Olaj,
Porcukor,
Rum,
Szilvalekvár,
Tej,
Tojás,
Vaj/Margarin,
Vaníliás cukor
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Imádom, ahogyan alliterál: szatmári szilvalekváros...:-)) Szuper kis recept!
VálaszTörlés