Print Friendly and PDF

2018. január 25., csütörtök

Szatmári szilvalekváros párnafánk




A panyolai fánk készítésekor a tészta 1/3 részéből ez az egyszerű, de ugyanolyan finom párnácska készült. 
😋🍩

Még több fánkrecept ---> ITT



Hozzávalók : 

- 80 dkg liszt
- 1 kocka élesztő
- 3 dl langyos tej
- 4 tojás
- 10 dkg nagyon puha vaj
- 10 dkg porcukor
- 3 csomag vaníliás cukor
- 0,2-0,3 dl rum
a töltelékhez
- szatmári szilvalekvár
a sütéshez
- olaj
a tálaláshoz
- porcukor

Elkészítés : 

Az élesztőt egy teáskanál cukorral felfuttatom 1,5 dl langyos tejben. majd a többi hozzávalóval összedolgozom, és fakanállal addig verem, amíg hólyagos, sima tészta nem lesz. Letakarva, meleg helyen 45-50 percig kelesztem.
Előmelegítem a sütőt.
Lisztezett munkafelületen a tésztát kinyújtom, téglalapokra vágom, majd lekvárt kanalazok a közepére. Ezután a tészta széleit összenyomkodom, és pici pihentetés után a fánkokat nem túl forró, bő olajban aranybarnára sütöm.
Porcukorral meghintve kínálom.











Jó étvágyat !

1 megjegyzés:

  1. Imádom, ahogyan alliterál: szatmári szilvalekváros...:-)) Szuper kis recept!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...