2018. január 25., csütörtök
Panyolai fánk
Még jócskán tart az idei fánkszezon, így az egyik kedvenc fánkomat készítettem...
😋😋
Panyola község Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében van.
Az igazi, szatmári szilvából készült lekvárral töltött fánkfonat hamar a család kedvencévé válik 🍩🍩🍩
Még több fánkrecept ----> ITT
Hozzávalók :
- 80 dkg liszt
- 1 kocka élesztő
- 3 dl langyos tej
- 4 tojás
- 10 dkg nagyon puha vaj
- 10 dkg porcukor
- 3 csomag vaníliás cukor
- 0,2-0,3 dl rum
a töltelékhez
- szatmári szilvalekvár
a sütéshez
- olaj
a tálaláshoz
- porcukor
Elkészítés :
Az élesztőt egy teáskanál cukorral felfuttatom 1,5 dl langyos tejben. majd a többi hozzávalóval összedolgozom, és fakanállal addig verem, amíg hólyagos, sima tészta nem lesz. Letakarva, meleg helyen 45-50 percig kelesztem.
Előmelegítem a sütőt.
Lisztezett munkafelületen a tésztát kinyújtom, majd kb. 3-4 ujjnyi vastag ( kb. 5-6 cm ) csíkokra vágom. A csík szélére kiskanállal lekvár adagolok, majd összefogom a másik széllel és jól összetapasztom. Ezután óvatosan sodrok rajta egyet és fonatot készítek belőle.
Közepesen forró olajba aranybarnára sütöm.
Megjegyzés : Ne legyen túl forró az olaj, mert a fánk nem tud átsülni.
Jó étvágyat !
Címkék:
Élesztő,
Fánk,
Kelt tészta,
Liszt,
Olaj,
Porcukor,
Szilvalekvár,
Tej,
Tojás,
Vaj/Margarin,
Vaníliás cukor
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése