2018. január 28., vasárnap
Fordított, diós-banános piskóta
Hozzávalók :
- 5 tojás
- 10 dkg vaj
- 15 dkg cukor ( nekem a fele nádcukor )
- 2 vaníliás cukor
- 1,2 dl tej
- 25 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- 1 kk. őrölt fahéj
- 0,3 dl rum
a tetejére
- 2-3 banán
- nádcukor, ízlés szerint ( én 2-3 ek.-nyit használtam, hogy jó karamelles legyen )
- 1-2 marék durvára tört dió
Elkészítés :
Előmelegítem a sütőt.
A tojásokat szétválasztom. A tojásfehérjét kemény habbá verem egy csipet sóval. A sárgáját a cukrokkal és a vajjal kihabosítom, majd hozzáadom a tejet, a rumot. A masszában csomómentesen elkeverem a tojáshabot és a sütőporos, fahéjas lisztet.
Egy 26 cm-es torta formát kibélelek sütőpapírral. Beleszórom a nádcukrot és a diót, majd körbe kirakosgatom a felkarikázott banánnal. Erre kanalazom a piskótatésztát, amit óvatosan elsimítok.
180 fokon, kb. 25-35 perc alatt aranybarnára sütöm. Tűpróba !
Jó étvágyat !
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nagyon szép lett! Játék van nálam. Nézz be hozzám!
VálaszTörléshttps://korsocska.blogspot.hu/2018/01/petrezselyem-hajtatasa-verseny.html
Köszönöm szépen !
TörlésMeglesem a játékot.
Szuper jól hangzik! A banán karikákra azt hittem először, hogy valami cukorvirág. 🙂
VálaszTörlésÉs nagyon finom is, cukorvirág nélkül is :)
Törlés