2018. február 26., hétfő
Mézes-barackos répaszelet
Hozzávalók :
a répasütihez
- 25 dkg reszelt sárgarépa
- 13 dkg nádcukor
- 2 dkg vaníliás cukor
- 3 ek. méz
- 2 tojás
- 1 dl ( kb. 6-7 ek. ) olaj
- 20 dkg liszt
- 1 tk. szódabikarbóna
- 7 dkg darált dió
- csipet só
a tetejére
- 1 nagy konzerv őszibarackbefőtt
- őszibaracklé ( minél magasabb gyümölcstartalmú ! )
- nádcukor
- 2 csomag vaníliás pudingpor
Elkészítés :
Előmelegítem a sütőt.
Egy tálba mérem a répát, a cukrot, a mézet, az olajat, és a tojást. Alaposan elkeverem, majd hozzáadom a szárazanyagokat ( liszt, szódab., dió és a só ).
Sütőpapírral bélelt közepes nagyságú tepsibe simítom a masszát, majd aranybarnára sütöm. Tűpróba!
A gyümölcsöt lecsöpögtetem a levétől, majd kipótolom a baracklével, hogy 8 dl legyen. 1,5-2 dl gyümölcslével kikeverem a pudingporokat, majd a maradék felforralt folyadékhoz adom és sűrűre főzöm. A sütit megkenem a puding kb. 1/4 részével, ráfektetem az egész őszibarackokat , majd bevonom az egészet a maradék krémmel.
Hagyom egy éjszakát vagy 2-4 órát alaposan hűlni, majd felszeletelem.
Megjegyzés : Így, hogy a befőtt cukros levét használtam, elég édes lett a krém, de ha valaki szeretné, utánacukrozhat, ízlés szerint.
Jó étvágyat !
Címkék:
Dió,
Kevert tészta,
Liszt,
Méz,
Nádcukor,
Olaj,
Őszibarack,
Pudingpor,
Répasüti,
Sárgarépa,
Sütemény,
Szódabikarbóna,
Tojás,
Vaníliás cukor
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Ez egy nagyon izgalmas recept, vittem is magammal! ;-)
VálaszTörlésRemélem, hogy kedvedet leled benne, ízleni fog ha esetleg el is készíted :)
Törlés