2018. április 22., vasárnap
Medvehagymás kenyérke
Hozzávalók :
- 50 dkg liszt
- 1 csomag instant élesztő
- 4 ek. olívaolaj
- 3 dl langyos tej
- 1 tk. só
- finomra vágott medvehagyma, ízlés szerint ( én 6-8 levelet használtam )
Elkészítés :
A tészta hozzávalóiból tésztát dagasztok, langyos helyen a duplájára kelesztem.
Előmelegítem a sütőt.
Lisztezett munkafelületen a tésztát kissé átgyúrom, 3 részre osztom, hurkává sodrom, majd összefonom. Sütőformába rakom ( én most koszorúformát használtam ) hagyom kb. 30 percet kelni, majd 175-180 fokon készre sütöm.
Jó étvágyat !
Címkék:
Élesztő,
Kelt tészta,
Kenyérfélék,
Liszt,
Medvehagyma,
Olaj,
Só,
Tej
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése