Print Friendly and PDF

2018. április 27., péntek

Pikáns eperkrémleves




Hozzávalók : 
5-6 személyre

- 1,3 l tej
- 2 zacskó epres pudingpor
- 8 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom lereszelt héja
- 1 narancs lereszelt héja és leve
- 2 nagy doboz natúr joghurt
a " levesbetéthez "
- 1 citrom leve
- 25 dkg eper
- egy kevés porcukor
a tetejére
mentás cukor

Elkészítés : 

1 liter tejet felforralok a cukorral, majd hozzáöntöm és készre főzöm benne a maradék tejben csomómentesen kikevert pudingporokat. Még forrón hozzáadom a vaníliás cukrot, a narancs,- és  citromhéjat.
Hagyom kicsit hűlni.
Addig az epret egy tálba kockázom, ráfacsarom a citrom levét ( ízlés szerint ) majd pikánsra ízesítem egy kevés porcukorral. Jól elkeverem és hagyom, amíg levet ereszt.
Ha leves már hűlt egy kicsit, belekeverem a joghurtokat és az epret.
Jól behűtöm és mentás cukorral megszórva kínálom.









Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...