2018. április 26., csütörtök
Narancsos-diós répatorta
Hozzávalók :
a répatortához
- 25 dkg reszelt sárgarépa
- 12 dkg nádcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 ek. méz
- 2 tojás
- 1 dl ( kb. 7 ek. ) olaj
- 20 dkg liszt
- 1 tk. szódabikarbóna
- 7 dkg darált dió
- 1 nagyobbacska narancs lereszelt héja
- csipet só
a krémhez
- 25 dkg mascarpone
- 1 tubus ( 170 g ) cukrozott sűrített tej
- 1 nagyobbacska narancs leve
- 2-2,5 dl ( Meggle ) cukrászhab vagy ugyanennyi tejszín habfixálóval
a " bevonáshoz "
- kevés darált dió
Elkészítés :
A krémhez a mascarpone-t kikeverem a sűrített tejjel és a narancslével, majd összeforgatom a felvert habbal. Felhasználásig hűtöm.
Előmelegítem a sütőt.
Egy tálba mérem a répát, a cukrokat, a mézet, az olajat, a tojást. Alaposan elkeverem, majd hozzáadom a szárazanyagokat ( liszt, szódab., fahéj, dió és a só ). Sütőpapírral bélelt, 24-26 cm-es tortaformába simítom a masszát, majd aranybarnára sütöm. Tűpróba ! Rácson hagyom kihűlni.
A kihűlt tortalapot vízszintesen félbevágom, majd az alsó lapot megkenem a krém felével. Ráhelyezem a másik lapot, majd bevonom a tortát a maradék krémmel. Darált dióval panírozom.
Jó étvágyat !
Címkék:
Dió,
Húsvét,
Liszt,
Mascarpone,
Méz,
Nádcukor,
Narancs,
Olaj,
Répasüti,
Sárgarépa,
Sűrített tej,
Szódabikarbóna,
Tejszín,
Tojás,
Torta,
Vaníliás cukor
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése