Hozzávalók :
- 20 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 13 dkg nádcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 tojás
- 2 dl tej
- 10 dkg darált dió
- 15 dkg olvasztott vaj
tölteléknek
- ízlés szerinti mennyiségben meggy ( én kb. 20 dkg-ot használtam )
Elkészítés :
Előmelegítem a sütőt.
A cukrokat kikeverem a vajjal, egy csipet sóval, a tojással és a tejjel, majd hozzáadom a sütőporos lisztet és a diót. Sütőpapírral bélelt, közepes nagyságú tepsibe simítom a tésztamasszát, megszórom a magozott meggyel és 180 fokon, kb. 30 perc alatt készre sütöm. Ha elkészült, rácson hagyom langyosra hűlni.
Kockára vágva kínálom.
Jó étvágyat !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése