2018. november 27., kedd
Sütőtökkrémleves - ahogy én készítem
Hozzávalók :
- 1 sütőtök
- tökmagolaj
- 2 fej hagyma
- 1 kk. szárított kakukkfű
- só, bors
- friss zsályalevél, ízlés szerint
- 125-150 g krémsajt
- tökmag
Elkészítés :
A tököt negyedekre vágom, majd 200-220 fokos sütőben kb. 1 óra alatt puhára sütöm.
Egy lábosban 2-3 ek.-nyi olajon megdinsztelem a finomra aprított hagymát, megszórom a kakukkfűvel, sózom, borsozom, majd hozzáadom a héjájából kikanalazott tököt. Egy kevés vízzel felöntve 10 percig párolom.
A sütőtököt a tűzhelyről levéve, a krémsajtot illetve a finomra aprított zsályát hozzáadva leturmixolom. Ha szükséges, a megfelelő állag eléréséhez még egy kevés vízzel hígítom. Visszateszem a gázra, majd addig főzöm, amíg rottyan egyet.
Száraz serpenyőben pirított tökmaggal tálalom.
Jó étvágyat !
Címkék:
Kakukkfű,
Leves,
Mascarpone,
Olaj,
Sütőtök,
Tökmag,
Vöröshagyma,
Zsálya
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése