2018. november 29., csütörtök
Mogyorós répaszelet, fehér csokival és naranccsal
Hozzávalók :
a sütihez
- 25 dkg reszelt sárgarépa
- 12 dkg nádcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 ek. méz
- 2 tojás
- 1 dl olaj
- 20 dkg liszt
- 1 tk. szódabikarbóna
- 7 dkg darált földimogyoró
- csipet só
- 1 nagy narancs lereszelt héjának a fele
a krémhez
- 2 csomag fehér csokis pudingpor ( Dr. Oetker )
- 13 dkg cukor
- 4 tojásfehérje
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg fehér csoki
- 6 dl tej
- a narancs lereszelt héjának másik fele
a tetejére
- 1 csomag Dr. Oetker narancszselé
Elkészítés :
Egy tálba mérem a répát, a cukrokat, a mézet, az olajat, a tojásokat és a narancshéjat. Alaposan elkeverem, majd hozzáadom a szárazanyagokat. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítom a masszát, majd aranybarnára sütöm. Tűpróba !
A krémhez a tojásfehérjéket 5 dkg cukorral kemény habbá verem. A pudingporokat kikeverem 1,5 dl tejben. A maradék tejet felforralom 8 dkg cukorral és a reszelt narancshéjjal, majd besűrítem a pudingporral. A tűzhelyről levéve belekeverem a vaníliás cukrot és az aprított fehér csokit, majd óvatosan, de alaposan hozzákanalazom a habot. Az homogén krémet a répasütire simítom.
A zselét a csomagoláson lévő útmutató szerint elkészítem, majd a dermedt krémre öntöm.
A sütit 1-2 órát hűvös helyen pihentetem, majd szeletekre vágva kínálom.
Jó étvágyat !
Címkék:
Cukor,
Fehér csokoládé,
Gyümölcszselé,
Liszt,
Méz,
Mogyoró,
Nádcukor,
Narancs,
Olaj,
Pudingpor,
Répasüti,
Sárgarépa,
Sütemény,
Szódabikarbóna,
Tej,
Tojás,
Tojásfehérje,
Vaníliás cukor
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Első blikkre azt hitte, Fanta szelet, szuper jól hangzik!
VálaszTörlésKöszi, Zsuzsi :)
Törlés