Print Friendly and PDF

2019. április 14., vasárnap

Húsvéti kókuszos répakenyér





Hozzávalók : 
a tésztához

- 280 g liszt
- 1 csomag sütőpor
- 185 g cukor
- 4 tojás
- 1 citrom lereszelt héja
- 100 g kókuszreszelék
- 2 dl olaj
- 280 g reszelt répa
a krémhez
- 250 g mascarpone
- 200 ml cukrászhab  ( Meggle )
- 2 csomag vaníliás cukor
a díszítéshez
- 3-4 ek. kókuszreszelék
- pillecukor, cukordrazsé és gyöngy

Elkészítés : 

Előmelegítem a sütőt.
A tészta hozzávalóit egy tálba összekeverem, majd sütőpapírral bélelt kenyérformában ( nekem 2 uzsonnakenyerem lett ebből a mennyiségből ) 175 fokon készre sütöm.
A krémhez a krémsajtot kikeverem a cukorral, majd a felvert habhoz adom. Óvatosan egyneművé keverem a krémet. Felhasználásig hűtöm.
A kihűlt sütit vízszintesen félbevágom, megkenem a krémmel, majd rárakom a tetejét és bevonom az oldalát és a tetejét is. Megszórom kókuszreszelékkel és ízlés szerint díszítem.






Megjegyzés : A recept Kaldeneker György blogjáról való.
















Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...