2019. április 17., szerda
Sajtos zsömle másként, avagy pufi perec utóélete
Farkas Vilmos receptjét már elég sokféleképpen felhasználtam. Ez lett volna a következő ; a sajtos perec. De a perecek a melegben jól megkeltek és pufira sültek :)
Az ember lánya ilyenkor nem esik kétségbe, hanem felhasználja a duci pereceket zsömleként :P
Hozzávalók :
- 680 g liszt
- 68 g porcukor
- 68 g vaj
- 68 g tojássárga
- 40 g élesztő
- 8 g só
- 330 ml langyos tej
a kenéshez
- 1 tojás
a tetejére
- 10-20 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
A hozzávalókból tésztát gyúrok, majd langyos helyen 20 percig pihentetem. Ezután átgyúrom és újabb 20 percet pihentetem.
Előmelegítem a sütőt.
Lisztezett munkafelületen 8-10 részre osztom a tésztát, amit egyesével mindegyiket elsodrom és perec alakúra formázom.Sütőpapírral bélelt tepsibe rakom, lekenem a tetejüket a tojással, majd megszórom reszelt sajttal.
Jó étvágyat !
Címkék:
Élesztő,
Kelt tészta,
Kenyérfélék,
Liszt,
Porcukor,
Sajt,
Só,
Tojás,
Tojássárga,
Vaj/Margarin
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése