Hozzávalók :
a tésztához
- 50 dkg liszt
- 1 csapott ek. só
- 1 tk. foghagyma granulátum
- 1 csomag instant élesztő
- 4 ek. olaj
- 3 dl langyos víz
a tölteléknek
- puha kolbász
- tejföl
- sajt ( én fokhagymás Orda sajtot morzsoltam hozzá, de lehet reszelt trapista is )
Elkészítés :
A tészta hozzávalóiból kelt tésztát dagasztok, majd meleg helyen a duplájára kelesztem.
A kolbászt késes aprítóban pépes krémmé turmixolom annyi tejföllel, hogy kenhető állaga legyen.
Előmelegítem a sütőt.
A tésztát lisztezett munkafelületen téglalap alakúra nyújtom. Megkenem a kolbászkrémmel, megszórom a sajttal, majd feltekerem. Hosszanti irányba félbevágom ( az egyik végén 2-3 cm kivételével ) majd egymáson átfonva a két rész, sütőpapírral bélelt kenyérformába teszem. 20-25 percet pihentetem, majd a készre sütöm.
Jó étvágyat !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése