Print Friendly and PDF

2019. április 16., kedd

Sütés nélküli epertorta




Hozzávalók : 
26 cm-es tortaformához

- 10-15 dkg kerek piskótatallér ( ha keményebb fajtájú, 2 ek. szörpöt - mentás-citromosat használtam - 4-5 ek. vízzel kikeverek és ebbe áztatom 1 másodpercig a tallérokat )
a krémhez
- 200 g eperpüré ( kb. 45-50 dkg epret kevés cukorral és reszelt citromhéjjal felfőzöm, - saját levében párolom - majd szitán átpasszírozom, ebből mérem a 20 dkg-ot )
- 1 doboz ( 400 g ) epres joghurt ( Jogobellát használtam )
- 20 dkg tejszínhab, 1 csomag vaníliás cukorral felverve
- 2 ek. porcukor, ízlés szerint
- 10-15 g zselatin
- 0,3 dl hideg víz
a tetejére
- kb. 100-150 g eperpüré
- 1 tk. zselatin

Elkészítés : 

A tortaformát kibélelem sütőpapírral, majd kirakosgatom a piskótakorongokkal. Félrerakom.
A zselatint beáztatom a vízbe. Pár perc után egy kevés eperpürével felmelegítem ( nem forralom !!! )
A krémhez a tejszínhabot óvatosan egyneműsítem a joghurttal, a zselével és az eperpürével. Ha szükséges, az eper minőségétől függően egy kevés porcukorral utána ízesítek.



Beleöntöm a formába, majd a fagyasztóba teszem 20-30 percre, hogy megdermedjen.
A maradék pürét felmelegítem a zselatinnal, majd rácsorgatom a tortára.
Díszítem, majd szeletekre vágva kínálom.

















Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...