2019. december 23., hétfő
Gesztenyés krémes, egyszerűen
Hozzávalók :
- 1 csomag mélyhűtött leveles tészta
- 250 g gesztenyepüré
- 3,5 dl tejszín
- 0,5 dl rum
- 1 csomag Dr. Oetker krémes krém
- 8 dl tej
- 1 csomag bourbon vaníliás cukor
Elkészítés :
Előmelegítem a sütőt.
A felengedett leveles tésztát két részre osztom, kinyújtom, majd sütőpapíros tepsibe rakva, villával sűrűn megszurkálva készre sütöm.
A gesztenyemasszát a rummal és annyi tejszínnel kikeverem, hogy egy ne túl folyós, kenhető, homogén krémet kapjak. A maradék tejszínt keményre verem a cukorral.
Az egyik kihűlt tésztalapot egy közepes méretű, peremes tepsibe fektetem. Rákenem a gesztenyepürét, majd a csomagoláson feltüntetettek alapján elkészített sárga krémet. Erre kanalazom és simítom el a tejszínhabot. A másik tésztalapot kockákra vágom, és a süti tetejére rakosgatom.
Hűtőben pihentetem pár óráig tálalás előtt.
Kockára vágva, porcukorral meghintve kínálom.
Jó étvágyat !
Címkék:
Gesztenyepüré,
Krémes,
Leveles tészta,
Rum,
Sütemény,
Tej,
Tejszín,
Vaníliás cukor
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése