Print Friendly and PDF

2019. december 17., kedd

Meggyes-grillázsos diómuffin



Hozzávalók : 

a tésztához
- 20 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- 13 dkg nádcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 tojás
- 2 dl tej
- 15 dkg puha vaj
- 10 dkg darált dió
- 0,3 dl brandy
- magozott meggy szemek
a tetejére
- házi meggylekvár
- pici konyak vagy brandy ( opcionális )
- a grillázshoz
- cukor
- dió

Elkészítés : 

A grillázshoz cukrot karamellizálok egy serpenyőbe, majd megforgatom benne a diót. Sütőpapírral  bélelt tálcára öntöm, majd félreteszem kihűlni. A kihűlt grillázs aprítóban vagy mozsárba durvára töröm.
Előmelegítem a sütőt.
A tészta hozzávalóit csomómentesre kikeverem, majd papírkapszlikkal kirakott muffin formába kanalazva, és egy szép meggyet a közepébe rejtve, 180 fokon megsütöm.
A kihűlt muffin tetejét megkenem a brandy-s lekvárral, majd belenyomom az aprított grillázsba.












Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...