Print Friendly and PDF

2024. szeptember 27., péntek

Mascarpone-s kiflik

 



Hozzávalók : 

- 32 dkg liszt
- 20 dkg mascarpone
- 20 dkg vaj
a nyújtáshoz
- cukor
- aprított dió, mogyoró, mandula vagy kókuszreszelék

Elkészítés :

A hozzávalókat összegyúrom, majd 4 felé osztom és fóliába csomagolva egy éjszakára a hűtőbe teszem.
Előmelegítem a sütőt.
Munkalapra szórom a cukor és a dió/mandula/mogyoró keverékének negyedét, majd az első tésztagombócot kinyújtom rajta, hogy alaposan beleragadjon a keverék. Cikkekre vágom, majd feltekerem és sütőpapírral bélelt tepsibe fektetem. Ezután elkészítem a többi tésztát is ily módon. 
180-190 fokon kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütöm.




Megjegyzés : A recept Rupáner konyhájából származik.









Jó étvágyat !

1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...