Hozzávalók :
az alaphoz
- 180 g darált keksz
- 60 g olvasztott vaj
az almaraguhoz
- 2-3 db alma
- ízlés szerint nádcukor ls őrölt fahéj
- fél citrom leve és lereszelt héja
- a sajttortához
- 500 g mascarpone
- 450 g tejföl
- 165 g cukor
- 1 ek. őrölt fahéj
- 2 zacskó bourbon vaníliás cukor
- 4 tojás
- 1 zacskó vaníliás pudingpor
a karamellhez
- 150 g cukor
- kb. 1 dl tejszín
- 2 ek. vaj
Elkészítés :
Az alaphoz a kekszet a vajjal elkeverem, majd egy 24 cm-es tortaformába egyengetem, simítom. Felhasználásig hűtőbe teszem.
A raguhoz az almákat meghámozom, kicsumázom és apró kockákra vágom, majd egy lábosba rakom. Hozzáadom a cukrot, a fahéjat a citrom héját és levét. Addig párolom, amíg el nem fő a leve. Ezután félreteszem hűlni.
A karamell szószhoz a cukrot egy serpenyőbe karamellizálom, majd a forró tejszínnel elkeverem, végül beledobom a vajat is.
Előmelegítem a sütőt.
A kihűlt almaragut a kekszalapra kanalazom. A sajttortához minden hozzávalót simára, homogénre keverek, majd óvatosan az almaragura öntöm.
A tortaformát alaposan bebugyolálom alufóliába, majd egy nagyobb tepsibe rakom és vizet öntök alá.
15 percig 185 fokon, majd a továbbiakban 160-170 fokon készre sütöm.
Egy éjszakát hűtőbe pihentetem, és csak másnap szeletelem és a karamell szósszal meglocsolva kínálom.
Jó étvágyat !
Nagyon jól néz ki. Tulajdonképpen akkor sütőben főzöd?
VálaszTörlésValahogy úgy. A sütőben párolódik. A gőztől lesz olyan krémesen lágy állaga.
TörlésÓh, de csodás recepttel tértél vissza, gyönyörű!
VálaszTörlésKedves vagy, köszönöm szépen :)
Törlés