Print Friendly and PDF

2024. október 17., csütörtök

" Szőrnyen " finom fánk, halloweenra

 





Hozzávalók : 

a fánkhoz
- 50 dkg liszt
- 2.5 dl langyos tej
- 1 kocka élesztő
- 5 dkg cukor
- 4 tojássárga
- 0,5 dl rum
- 10 dkg vaj
- csipet só
a sütéshez
- olaj
a tetejére
- étcsokoládé
- csokidara
- vámpírfog gumicukor
- díszítőcukor szemecske

Elkészítés : 

Először a fánkot készítem el.
1 dl tejben, 1 tk. cukorral felfuttatom az élesztőt, majd a többi hozzávalóval tésztává dagasztom. Meleg helyen a duplájára kelesztem.
Lisztezett munkafelületen kissé átgyúrom, majd kb. 2 cm vastagra kinyújtom. 6-8 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval köröket szaggatok ki a tésztából, aminek a közepét is kiszúrom. Kb. 35-40 percet pihentetem langyos helyen.
Egy lábosba olajat hevítek, majd közepes lángon kisütöm a fánkokat.
Mikor a fánkok már langyosak, olvasztott étcsokiba mártom őket, megszórom csokidarabokkal és két szemet nyomok a fánk felső ívére. Mikor a csoki megdermedt, a fánk lukas közepébe helyezek egy vámpírfogat.













Jó étvágyat !

2 megjegyzés:

  1. Olyan egyformák a fánkok, hogy először azt hittem, hogy bolti az alap. Nagyon ügyes és ötletes vagy!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha az ember pont nem akar vacakolni, simán ki lehet díszíteni bolti fánkot is, jó ötlet !! Köszi :)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...