Hozzávalók :
a fánkhoz
a fánkhoz
- 50 dkg liszt
- 2.5 dl langyos tej
- 1 kocka élesztő
- 5 dkg cukor
- 4 tojássárga
- 0,5 dl rum
- 10 dkg vaj
- csipet só
a sütéshez
- olaj
a tetejére
- étcsokoládé
- 2.5 dl langyos tej
- 1 kocka élesztő
- 5 dkg cukor
- 4 tojássárga
- 0,5 dl rum
- 10 dkg vaj
- csipet só
a sütéshez
- olaj
a tetejére
- étcsokoládé
- csokidara
- vámpírfog gumicukor
- díszítőcukor szemecske
Elkészítés :
Először a fánkot készítem el.
- díszítőcukor szemecske
Elkészítés :
Először a fánkot készítem el.
1 dl tejben, 1 tk. cukorral felfuttatom az élesztőt, majd a többi hozzávalóval tésztává dagasztom. Meleg helyen a duplájára kelesztem.
Lisztezett munkafelületen kissé átgyúrom, majd kb. 2 cm vastagra kinyújtom. 6-8 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval köröket szaggatok ki a tésztából, aminek a közepét is kiszúrom. Kb. 35-40 percet pihentetem langyos helyen.
Egy lábosba olajat hevítek, majd közepes lángon kisütöm a fánkokat.
Lisztezett munkafelületen kissé átgyúrom, majd kb. 2 cm vastagra kinyújtom. 6-8 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval köröket szaggatok ki a tésztából, aminek a közepét is kiszúrom. Kb. 35-40 percet pihentetem langyos helyen.
Egy lábosba olajat hevítek, majd közepes lángon kisütöm a fánkokat.
Mikor a fánkok már langyosak, olvasztott étcsokiba mártom őket, megszórom csokidarabokkal és két szemet nyomok a fánk felső ívére. Mikor a csoki megdermedt, a fánk lukas közepébe helyezek egy vámpírfogat.
Jó étvágyat !
Olyan egyformák a fánkok, hogy először azt hittem, hogy bolti az alap. Nagyon ügyes és ötletes vagy!!
VálaszTörlésHa az ember pont nem akar vacakolni, simán ki lehet díszíteni bolti fánkot is, jó ötlet !! Köszi :)
Törlés