Print Friendly and PDF

2014. október 28., kedd

Gombás csirkemájraguval töltött csirkecomb, sült almával és salátával



Hozzávalók :

- fejenként egy egész csirkecomb
- 20-25 dkg csirkemáj
- 10 dkg gomba ( csiperke )
- mustár
- olaj
- 2 fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors, majoranna
- petrezselyem
- 3-4 alma
- ízlés szerint saláta

Elkészítés :

A májat megtisztítom, lemosom, majd száraz serpenyőben rakva hagyom, hogy elpárologjon a fölösleges nedvesség. Hozzáadom az apróra vágott gombát, hagymát, fokhagymát, majd egy kevés olajat öntök alá. Magas hőfokon pirítom. Sózom, borsozom, ízesítem egy kevés mustárral és majorannával.
Előmelegítem a sütőt.
A csirkecomb felső részét kicsontozom, majd megtöltöm a már kihűlt raguval. Összefogom a húst, betakarom a bőrkével, majd egy alufóliával bélelt tepsibe fektetem. Az almákat lemosom, felvágom, 4-6 gerezdre, majd a combok közé rakosgatom. Kevés olajat öntök alá és enyhén sózom a combokat, majd 190-200 fokon pirosra sütöm.
Tálalásnál a hússal sült, karamellizált almákkal és salátával kínálom a töltött csirkét.













Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...