Print Friendly and PDF

2014. október 10., péntek

Tejfölfelfújt, citrus granitával



Hozzávalók :

a felfújthoz
- 7 tojás
- 4 dl tejföl ( 20 %-os )
- 7 dkg porcukor
- 9 dkg liszt
- 2 dkg étkezési keményítő
- 1 citrom leve és reszelt héja
a granitához ( jégkásához )
- 0,5 l víz
- 20 dkg cukor
- 2 citrom leve és héja
- 1 lime  leve és héja

Elkészítés :

A granitához a vízből és a cukorból szirupot főzünk ( forrástól számított kb. 5-7 percig főzöm ). Hozzáadom a citrusok levét és héját. Átöntöm egy dobozba, majd mélyhűtőbe teszem. Óránként egy villával átkeverem.
Előmelegítem a sütőt.
A felfújthoz a tojásokat szétválasztom. A fehérjét az átszitált porcukorral kemény habbá verem. A tojássárgákat a tejföllel és a citromhéjjal habosra keverem, majd hozzáadom a citromlét, a keményítős lisztet és a fehérjehabot. A masszát kivajazott, morzsával megszórt tálba öntöm, és 20-25 perc alatt aranybarnára sütöm.
Porcukorral meghintve, a jégkásával tálalom.












Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...