Print Friendly and PDF

2014. október 10., péntek

Paradicsomleves, sajtos pizzagolyóval





Hozzávalók :

a leveshez
- 1-1,5 kg paradicsom
- 1-2 ek.olaj
- 2 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1/2- 1/2 kk. bazsalikom, kakukkfű és oregánó, ízlés szerint
- só, bors
- kevés cukor
- ízlés szerint vörösborecet
a sajtos golyóhoz
- 1 adag pizzatészta ( a recept itt olvasható )
- 20-30 dkg sajt

Elkészítés :

A pizzatésztát a recept szerint elkészítem és hagyom megkelni.
Addig elkészítem a levest.
A hagymákat felszeletelem, majd kevés olajon megdinsztelem. Rádobom a felkockázott paradicsomot, sózom, borsozom, ízlés szerint megszórom a finomra vágott zöld fűszerekkel. Mikor a paradicsom megpuhult, leturmixolom. Cukorral, ecettel ízesítem és sózom, ha szükséges.
Egy lábosba 2-3 ujjnyi olajat hevítek.
A sajtból lereszelek egy keveset, ezzel szórom majd meg a levest, a többit felkockázom. Lisztezett munkafelületen kinyújtom a tésztát, négyzet alakúra vágom, majd mindegyik közepére teszek egy sajtkockát. A tészta szélét megkenem vízzel, majd összecsippentem, mint egy batyut és utána kigömbölyítem. Az így készített golyócskákat a forró olajban kisütöm.
Tálalásnál a levest megszórom a reszelt sajttal és a sajtos golyóval kínálom.





Megjegyzés : Természetesen gyorsabb elkészíteni ezt az ételt paradicsomléből, akinek úgy könnyebb vagy 2 doboz ( 500 g-os ) passzírozott paradicsomból.
Ha paradicsommal dolgozunk, előzőleg blansírozhatjuk ( rövid ideig forrásba lévő vízbe tesszük, majd kiemeljük ) is, így könnyű lehúzni a héját, ha valaki úgy szereti.











Jó étvágyat !


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...