Print Friendly and PDF

2014. október 22., szerda

Karamellszósz



Hozzávalók : 

- 1 tubus, cukrozott sűrített tej

Elkészítés : 

A sűrített tejet egy befőttes üvegbe öntöm. Egy magas falú lábosba állítom, majd felöntöm annyi vízzel, hogy pont ellepje az üvegbe öntött tejet. A legalacsonyabb fokozaton melegítem, amíg nem karamellizálódik ( ez kb. 2-4 óra ) Ez idő alatt, ha elpárolog a víz, akkor pótolom.
Kitűnő süteményekhez, gyümölcsökhöz, fagylaltokhoz.


Megjegyzés : Soknak tűnhet a 2-4 óra, de, ha közben van mit csinálni, hamar eltelik. Épp csak arra kell figyelni, hogy pótoljuk az elpárolgott vízmennyiséget.






Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...