Print Friendly and PDF

2015. február 10., kedd

Kolbászos lencseleves



Hozzávalók : 

- 1 zacskó ( 50 dkg ) száraz lencse
- 1-2 közepes nagyságú sárgarépa
- kb. 10-15 dkg parasztkolbász
- 1 fej nagyobb hagyma
- kevés olaj
- kb. 1-2 ek.liszt
- só, bors
- 1-2 babérlevél
- ecet vagy citromlé, ízlés szerint ( vörösborecetet használtam )
- cukor, ízlés szerint

Elkészítés : 

Egy lábosban, kevés olajon megdinsztelem az apróra vágott hagymát. Megszórom a liszttel és zsemleszínű rántást készítek, majd felöntöm vízzel vagy húsalaplével. Beleszórom a lencsét, a megtisztított és felkarikázott sárgarépát, és a babárlevelet. Ha szükségesé válik, a vizet pótolva, puhára főzöm. Ekkor hozzáadom a kolbászszeleteket. Sózom, borsozom.
Mikor már minden puha és a leves kissé besűrűsödött, ízlés szerinti ecettel és egy kevés cukorral ízesítem, hogy pikánsan édes-savanyú legyen.




Megjegyzés :  Húsalaplé hiányában használhatunk meleg vízben feloldott húsleveskockát.









Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...