Print Friendly and PDF

2015. február 25., szerda

Szalagos fánk




Hozzávalók : 

- 50 dkg liszt
- 2.5 dl langyos tej
- 1 kocka élesztő
- 5 dkg cukor
- 4 tojássárga
- fél dl rum
- 10 dkg vaj
- csipet só
a sütéshez
- olaj
a tálaláshoz
- porcukor

Elkészítés : 

1 dl tejben, 1 tk. cukorral felfuttatom az élesztőt, majd a többi hozzávalóval lágy tésztává gyúrom. Meleg helyen a duplájára kelesztem.
Lisztezett munkafelületen kissé átgyúrom, majd kb. 2 cm vastagra kinyújtom. Pogácsaszaggatóval köröket szaggatok ki a tésztából, amit kb. 35-40 percet pihentetek.



Közepesen forró olajban kisütöm a fánkokat.
Porcukorral és/vagy lekvárral kínálom.






Megjegyzés : Az eredeti recept - és még sok egyéb finomság -  Citromhab oldalán olvasható.









Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...