Print Friendly and PDF

2015. február 18., szerda

Sonkával - póréhagymával göngyölt csirkemell



Hozzávalók : 

- 2 csirkemell
- 1 póréhagyma
- 10-15 dkg füstölt sonka
- só, bors
salátához
- 1 zacskó vegyes saláta
- koktélparadicsom
köret
- rizs

Elkészítés : 

A rizst hagyományos módon elkészítem. A salátához valókat összekeverem.
A sütőt előmelegítem.
A csirkemelleket " kinyitom ", és enyhén kiklopfolom. A póréhagymából egy 7-8 cm-es darabot levágok. Az egyik oldalát bemetszem, lemosom, majd leveleire bontva, forrásban lévő vízben blansírozom ( kb. fél percig előfőzöm )
A csirkehúst alufóliára fektetem ( a két mell fedje egymást egy kicsit ) , sózom, borsozom, majd ráfektetem a puha hagyma darabokat, végül a sonkaszeletekkel befedem. Feltekerem, majd tepsibe rakom. 180-190 fokon, kb. 20-30 perc alatt megsütöm.
Ha kész, pár percre fólia nélkül visszatolom a sütőbe, hogy egy kis színt kapjon.
A hús felszeletelem, rizzsel és a salátával tálalom.








Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...