Print Friendly and PDF

2015. február 5., csütörtök

Piskótarolád narancsfagyival



Hozzávalók : 
a piskótához
- 4 tojás
- 11 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 12 dkg liszt
- eperlekvár
a fagyihoz
- 1 adag narancskrém
- 1 nagy doboz 20%-os tejföl

Elkészítés : 

Előmelegítem a sütőt.
A piskótához a tojásokat szétválasztom. A fehérjét egy csipet sóval habbá verem, amihez fokozatosan adagolom a cukrot. A kemény habhoz adom egyesével a sárgákat, majd azokkal is habosítom pár másodpercig. Beleszitálom a lisztet, majd sütőpapírral bélelt tepsi simítom.
180 fokon 8-12 perc alatt készre sütöm.



A fagylalthoz a tejfölbe elkeverem a narancskrémet ( ízlés szerint adagolva, ki mennyire szeretne intenzív ízt ), majd a mélyhűtőben kifagyasztom, gyakran villával, vagy botmixerrel áttörve.
A megsült piskótát még forrón feltekerem a lekvárral töltve. Hagyom hűlni.
Tálalásnál a piskótatekercs mellé a narancskrémmel nyakon locsolt fagyit kínálom.












Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...