Print Friendly and PDF

2016. január 15., péntek

Baconba göngyölt, csirkemájas burgonypürével töltött palacsinta, gyümölcsös salátával




Hozzávalók : 

- fél adag palacsinta tészta
- kb. 10-15 szelet bacon
a töltelékhez
- 30-40 dkg csirkemáj
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- olaj
- só, bors
- 1-1 tk. majoránna, petrezselyem
- 1-2 ek. mustár
- kb. fél adag burgonyapüré ( maradék is jó )
- 10-15 dkg reszelt sajt
a salátához
- 1 fürt szőlő
- 2 körte
- 1 fej lilahagyma
- 1 kígyóuborka
- fél csokor petrezselyem

Elkészítés : 

A palacsintákat a recept szerint kisütöm.
Egy serpenyőben, kevés olajon megdinsztelem az apró kockára vágott hagymákat. Rádobom a megtisztított, lemosott és lecsöpögtetett májat. Megpirítom, majd ízesítem sóval, borssal és a finomra vágott  zöldfűszerekkel és a mustárral.
A palacsintákba burgonyapürét kanalazok, aminek a közepére 1-2 ek. májragut teszek, majd az oldalát behajtva feltekerem. Betakarom, átcsomagolom - nagyságtól függően - 1-2 szelet baconnal. A forró serpenyőbe megpirítom a baconos palacsintacsomagokat. Tányérra téve rögtön megszórom reszelt sajttal.
A saláta hozzávalóit felszeletelem, a körtét és a szőlőt kimagozom. Megszórom finomra aprított petrezselyemmel.
A töltött csomagokat salátaágyon tálalom.








Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...