Print Friendly and PDF

2016. január 21., csütörtök

mini Paris-Brest



Az eredeti Paris-Brest egy tortanagyságú, mandulaszeletekkel megszórt égetett tésztából készült, mogyorónugátos vajkrémmel töltött sütemény, melyet először 1910-ben készített Luis Durant a Párizs-Brest- Párizs kerékpárverseny ( innen a süti alakja ) tiszteletére.




Hozzávalók : 

- 1 adag égetett/forrázott ( choux ) tészta
- egy kevés szeletelt mandula
a töltelékhez
- 1 adag cukrászkrém
- 8-10 dkg, jó minőségű étcsokoládé
- 2-3 dl tejszín
- fél csomag vaníliás cukor

Elkészítés : 

A recept szerint elkészítem a cukrászkrémet, amiben még forrón simára keverem a csokoládét. Hagyom kihűlni.
Előmelegítem a sütőt.
A tésztát a recept szerint elkészítem. Sütőpapírral bélelt tepsibe 6-8 cm átmérőjű tésztakarikákat nyomok egymáshoz nem túl közel, mert sütés közben a fánkok megnőnek. Megszórom a tetejüket a mandulával és 200 fokon aranybarnára sütöm őket. Hagyom hűlni.
A tejszín a cukorral kemény habbá verem.
A kihűlt fánkot merőlegesen félbevágom egy recés élű késsel, majd megtöltöm a habzsákba töltött krémmel és a tejszínhabbal.










Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...