Print Friendly and PDF

2016. január 11., hétfő

Csavart fánk





Hozzávalók : 

- 40 dkg liszt
- 1 tk. sütőpor
- 8 dkg cukor
- 1/2 vaníliarúd
- 10 dkg vaj
- 2 tojás
- 13 dkg tejföl
a sütéshez
- olaj
szóráshoz
- porcukor

Elkészítés : 

Egy tálba habosra keverem a vajat a cukorral, majd a többi hozzávalóval tésztává gyúrom. 20-30 percet pihentetem.
Egy lábosba olajat hevítek.
Lisztezett munkafelületen ujjnyi vastagra kinyújtom a tésztát, amit kb. 2-3 cm széles és 15-20 cm hosszú csíkokra vágok. A tésztát hosszában majdnem teljesen végig félbevágom, majd a két tésztafelet egymáson átvetve csavarrá formázom. A végét összenyomkodom.
A fánkokat a forró olajban kisütöm. majd rácsra szedve hagyom kihűlni.
Porcukorral meghintve, lekvárral kínálom.




Megjegyzés : A recept Csibe konyhájából való. 









Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...