Print Friendly and PDF

2016. január 15., péntek

Baconba göngyölt, csirkemájjal töltött csirkemell, sajtropogóssal






Hozzávalók :

- 1 egész csirkemell
- kb. 10-15 dkg bacon
a töltelékhez
- 25-30 dkg csirkemáj
- olaj
- só,bors
- majoránna
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej hagyma
- 1 kis doboz tejföl
a sajtropogóshoz
- 300 g reszelt sajt ( trappista, ementáli, edami, gruyere )
- 30 g liszt
- 1 tojás
tálaláshoz
- 1 kis üveg gyöngyhagyma
- főtt rizs

Elkészítés : 

A májat megtisztítom, megmosom. A hagymákat finomra vágom.
Egy serpenyőben, kevés olajon megpirítom a májat, majd sózom, borsozom, majoránnával ízesítem  és a hagymákkal készre sütöm. Ezután kevés tejföllel, késes aprítóban vagy botturmix-szal krémesre pépesítem.
Előmelegítem a sütőt.
A bacont alufóliára terítem ki, úgy, hogy a szélek egy kicsit fedjék egymást. A csirkemellet éles késsel szétnyitom, ráhelyezem a szalonnára, majd megkenem a májjal. A fólia segítségével szorosan feltekerem a töltött húsit, hogy a szalonna teljesen körbeérje és összefogja. Tepsibe rakom, és 200 fokon pirosra sütöm.
A ropogóshoz a sajtot a liszttel és a tojással összegyúrom, majd pogácsákat formázok belőle.
Egy serpenyőben kb. 1-2 ujjnyi olajat forróra hevítek, ebbe sütöm ki a sajtropogóst.
A göngyölt csirkét felszeletelem, majd a ropogóssal, párolt rizzsel, gyöngyhagymával tálalom.




Megjegyzés : 
Tipp a ropogós elkészítéshez :
- egyszerre ne süssünk túl sok ropogóst, nehogy összetapadjanak
- amíg nem sül kéreg, azaz nem sül barnára az olajban a ropogós, ne forgassuk, ne piszkáljuk, mert kilukadhat és elfolyhat, illetve odatapadhat az eszközhöz, amivel forgatjuk
Betartva ezeket az apró trükköket, biztos, hogy nem fog kifolyni a sajt, mint esetleg a rántott sajtnál.
















Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...